Iskolaudvar

CÉLJAINK
(MAGUNK ÜDVÉRE ÉS MÁSOK HASZNÁRA):

Minden tanulónknak megadni a szükséges segítséget, hogy mindazon céljait megvalósíthassa, amelyekkel érkezett, és azokat is, amelyek az itt töltött években alakulnak ki benne. Akkor is, ha az teljesen különbözik az eredeti céloktól, és akkor is, ha mi mást találnánk kedvezőbbnek. Természetesen, csak az iskola keretein belül elérhető célokról lehet szó.

Olyan - személyközpontú - légkört kialakítani, amely minden gyermeknek, aki az óvodába, iskolába, gimnáziumba (továbbiakban : iskola) jár, biztosítja a növekedéshez szükséges és elégséges feltételeket.

Ebben a légkörben lehetséges és kötelező legyen iskolánk alkotmányának betartása, amelyet a tanulókkal együtt hoztunk létre, és amely az ENSZ emberi és gyermeki jogok nyilatkozata alapján készült.

Olyan segítséget nyújtani a szülőknek, hogy támaszkodhassanak az iskola által nyújtható támaszra úgy a gyermeknevelés, mint egyéb pedagógiai-pszichológiai nehézségek esetén. Tehesse ezt akkor is, ha nem teljesen elkötelezett a személyközpontú nevelés iránt.

Olyan pedagógiai klímát teremteni, ahol minden pedagógusnak lehetősége van a szükséges ütemű növekedésre, ahhoz, hogy a tanítás közben felmerülő helyzetekben megfelelő ügyességgel járjon el.