Iskolaudvar

Fórum

Ezen az oldalon lehetőség van közvetlen kapcsolatba lépni az iskolával, pszichológusával, tanárokkal.
Várjuk az észrevételeket, javaslatokat, kérdéseket, tapasztalatokat. Ezekre igyekszünk válaszolni erőnkhöz mérten.Név: Bakonyi Vivien Borbála   Dátum: 2014. 06. 18.

Szeretném megköszönni,az iskola minden Pedagógusának a 6 és fél évet,hogy ide járhattam, köszönöm áldozatos munkátokat!. A jó év végi bizonyítványomhoz képest ma csalódottan általam jobb eredményt várva érettségi bizonyítvánnyal a kezemben búcsúztam az iskolától. A nagy csalódás miatt nem vettem részt az osztály bankettjén. A továbbiakban sok sikert ,elismerést kívánok az iskola minden Pedagógusának és a diákoknak!
Bakonyi Vivien


Név: Erika    Dátum: 2013. 12. 11.

2003 ban végeztem és nagyon szerettem ezt az iskolát .és puszilom a volt tanaraimat. Majer  Erika


Név: Németh Éva   Dátum: 2013. 07. 07.

Kedves Szülőtársak és dolgozók!

Kislányom 10 éves 1.-es típusú cukorbeteg, idén végezte el a harmadik osztályt egy budapesti waldorf iskolában. Sajnos a betegségével kapcsolatban sok nehézség adódott az iskolában,ami az évek alatt feszültséget szült, így jövőre már nem szeretném,ha kislányom abban az iskolában folytatná a tanulmányait. Azt hittem, fogok találni Budapesten egy olyan iskolát ahol ő is jól érzi magát, én is megfelelőnek tartom a számára és anyagi szempontból is megengedhetjük magunknak. Hosszú heteken keresztül keresgéltem, olvasgattam,de a végére be kellett látnom,hogy egyetlen iskola van,amit tökéletesnek találok minden szempontból. Ez pedig a tatai színes iskola. Azonban mi Budapesten élünk, így ahhoz,hogy szeptemberben Lilla elkezdhesse az iskolát Tatán, a nyáron le kell költözzünk. Szeretném a segítségeteket kérni. Kertes házat keresek Tatán hosszú távra, 3 fő részére max:60 000ft / hó áron. Ha esetleg lenne olyan akinek van egy kis lakatlan háza, vagy ismer olyat akinek van és kiadná,kérlek jelezzétek. Leinformálható, fizetőképes család vagyunk, hosszú távra tervezünk. Minimum még 10 év. :) Elérhetőségeim: Németh Éva yorkiginy@gmail.com 06/70 9307773.
Előre is nagyon köszönöm ha valaki tud valamit azt jelzi. Nagyon várjuk az iskolakezdést, csak jót hallottunk az iskoláról. Hiszem,hogy itt Lilla a legjobb helyen lesz. :)

Mindenkinek nagyon szép nyarat kívánunk!

Üdvözlettel,
Németh Éva


Név: Bianka   Dátum: 2012. 12. 07.

8.osztályos tanuló vagyok.Azt szeretném kérdezni hogy  félévi bukás esetén át lehet iratkozni ebbe az iskolába?


Név: ............   Dátum: 2012. 08. 11.

Sok jót lehet itt olvasni és tapasztalni!


Név: Krihó Mónika   Dátum: 2012. 03. 26.

Kedves Misi!

Az előbb leírt gondolatokat lányunk eddig nálatok töltött, és ez idő alatt szerzett tapasztalataival/tapasztalatainkkal egészíteném ki:

Barbi lányunk lassan három hónapja közösségetek tagja. Ez alatt a rövid idő alatt mégis sok pozitív tapasztalattal és élménnyel lettünk gazdagabbak. Sajnálom, hogy az óvodai életet nem itt nálatok sikerült megkezdenünk!

De örülünk, hogy a gyermeki lét e fontos időszaka, - amelyben a légkör, a szociális fejlődés, a nevelés, a tanulás, a növekedés oly meghatározó, hogy a nem _megértő;segítő;meleg;barátságos;nyugodt_ környezet sok negatív és egy életre kiható sebeinek, rögzült negatív szokásainak lenyomatai lelki és fizikai síkon egyaránt érezhető és megtapasztalható – szerető és elfogadó, gazdag értékekkel bíró tanítók de legfőképp emberek támogatásával és segítésével történik.

A legszembetűnőbb változás számunkra lányunk hozzáállásában a nyugalom, a jókedv és vidámság, a szabad véleményalkotás lehetősége már amennyire pórbálja és meri alkalmazni. Amikor vasárnap megkérdezi, hogy ma nincs óvoda?

Az eddigi negatív tapasztalatok nagyon mélyen beívódtak kis lelkébe ezért sok pozitív irányú megerősítésre van szüksége amit  nálatok teljes mértékben megkap.  Egyre inkább otthonosan érzi magát.

Bárcsak tudnám szebben megfogalmazni azt az érzést amivel hálámat kifejezhetem és köszönetem tehetem….!
Köszönjük!


Név: krihó család   Dátum: 2012. 03. 25.

az előző gondolat folytatása....

alkalmával.

Köszönjük!
Munkádhoz/munkátokhoz sok kitartást, erőt és megbecsülést kívánok!


Név: Krihó család   Dátum: 2012. 03. 25.

Kedves Misi!

Február óta szeretném elmondani, illetve megfogalmazni köszönetem, hálám, elismerésem de mindenekelőtt az általad/általatok kialakított környezet, légkör, barátságos, megértő, odafigyelő, az aktuális körülményekhez képest általában nyugodt hangulatát, melegséget adó érzésekkel teli, barátságos, őszinte mivoltát. A tanítók, tanárok, a nagyon családias csoportot alkotó felnőttek hozzáállását.
Nagyon sok pozitív mondanivalóm lenne, amit szeretnék megosztani veled! Bízom benne, hogy személyesen is lesz lehetőségem megköszönni mindent!
Egy kicsit zavarban vagyok, mert úgy érzem, nem lehet teljes mértékben visszaadni, viszonozni a tőled/tőletek kapottakat.

Barbi saját meglátása az óvodai élettel kapcsolatban a lehetőségek, a „nyitott ajtók”, a beszélgetések… mindegy milyen ruhában megy, melyik játékát viszi magával, bánatos vagy szomorú akkor is van lehetőség beszélgetésre, bújásra …stb.
Nincsenek folyamatosan fennálló negatív érzései, ami szorongást és szomorúságot váltanának ki. Az emberként való elfogadása, szeretettel, segítséggel, megértéssel, tisztelettel való hozzáállása a tanároknak óriási segítség!
Most ismét vidám, mosolygós, jókedvű, cserfes, az érzéseit egyre inkább kifejezi, akaratát, véleményét érvényesíteni próbálja. Örülünk, hogy van nekünk, mi pedig veletek lehetünk!

Elsősorban fontos számomra, hogy tudd milyen sokat jelent az általad nyújtott lehetőség lányunknak és nekünk szülőknek is!
Sokat tépelődtem azon, hogyan tudnám megköszönni, viszonozni azt a sok jót amiben naponta részesülünk az óvodai illetve közösségi élet során.
Megtisztelő számunkra, hogy részesei lehetünk mi szülők is a közösségetek életének akár a szülőin való nyílt beszélgetések alkalmával akár a szülők iskolájának színvonalas és nagyon sok pozitív gondolatot ébresztő, mindig elgondolkodtató és szükség esetén rávilágító, segítő szándékú előremutató elbeszélései


Név: Csánó Ferencné   Dátum: 2011. 06. 12.

Kedves Misi!
Köszönjük, hogy fiunkat befogadtátok és szeretettel, megbecsüléssel fogadtátok a kezdetektől. Még csak 1 hónapot töltött el nálatok, de mi szülők már most látjuk, hogy gyermekünk Kornél mennyit változott ez idő alatt és ezt mind nektek köszönhetjük. Ezért ezennel kívánok nektek a továbbiakban is sok sikert és megbecsülést! Számunkra, mint a Kornél szüleinek a Színes Iskola Magyarország nem a legjobb 12 közé tartozik, hanem az első és nem csak Magyarországon, hanem a világon is.  Köszönjük még egyszer nektek!
Sok szeretettel
    Csánó Kornél Bence 7. osztályos gyermek szülei Feri és Éva.!


Név: Csémi Gabi   Dátum: 2010. 04. 18.

Kedves Misi!

Majdnem biztos vagyok abban, hogy Te tanítottál Szegeden, a Tanárképzőben, úgy '88 felé. Beleolvastam A szabadság tanulásába, ráismertem a stílusodra, vakvéletlen, vagy teljesen hülye vagyok, ha nem Te vagy.
Ha mégis így lenne, ne olvass tovább,és elnézést a letegezésért.
Szóval: matek-oroszos voltam, jártam az encounter csoportodba is.
Azt szeretném mondani, hogy amit Tőled tanultam, az olyan, mint egy messziről látszó láng, akárhol vagyok, akármilyen sötétben, az világít, eligazít. Te az élet egész más oldalát mutattad meg, megmutattad, hogy lehet élet érzelmi zsarolás, egymáson való uralkodás nélkül is.
Nem mondhatnám, hogy valmi borzasztóan sikeres lennék, de van 4 lurkóm, akik nem gondolják, hogy zsarnok anya vagyok. Hálás vagyok Neked, mert megmutattad, hogy csak azért, mert valaki megszült engem, még nem formálhat rám jogot. Békét tudtam kötni magammal. Ez is siker. Valahol.
Nagyon örültem, amikor láttam, hogy van ez az iskola, és a gyakorlatban is működtethetők Rogers módszerei.Hiszen mindig is ezért éltél. Csodálatos dolog lehet azon munkálkodni, hogy új nemzedékek nőjenek fel, más reflexekkel, más mentalitással.
Büszke vagyok Rád!

Üdvözlettel:
Csémi Gabi
csemig@gmail.com


Újabb hozzászólások | Régebbi hozzászólások


Üzenet küldése a fórumba:

Név:

Üzenet:

A mezőket kötelező kitölteni. Az üzenet nem tartalmazhat linket!